Trysil hundekjørerklubb arrangerer Norgesmesterskap i barmark hundekjøring! Konkurransen arrangeres på Jømna i Elverum 14-15.oktober. Grenene er; vogn, sparkesykkel, sykkel og løping med hund – kalt canicross. I klassen «canicross» deles også historiens første kongepokal ut. Det er en kjempefin idrett for alle som liker å løpe og har interesse for hunder. Dette er et terrengløp på 2,7 km hvor det kreves teknikk, hurtighet og utholdenhet. 

Vi har også en miljøklasse, en lavterskel klasse for alle hvor man ikke trenger lisens eller klubbtilhørighet for å delta. I tillegg har vi en klasse for parautøvere. Til slutt kjører vi en lagstafett. 

Konkurranseformen tiltrekker seg atleter med samme arbeidskrav som langrenn, friidrett, sykling, terrengløp og orientering. For å delta stilles det krav til lisens, du må være medlem av en klubb, og ha en frisk hund som er ID-merket og har gyldig vaksiner. Aldersgrense for hund er 18 mnd i alle grener unntatt snøreløping hvor grensen er 12 mnd. Mer info om regelverk kan du lese på Norges hundekjørerforbund sine nettsider. Under dette mesterskapet er det GRATIS påmelding for alle under 17 år. Norges hundekjørerforbund ønsker å sponse startkontingent til de yngre for å rekruttere så mange som mulig. Påmeldingsfrist er 1.oktober. Sist men ikke minst setter vi stor pris på alle som vil komme å se på, det vil bli underholdende! 

Link til påmelding: TRYKK HER

Link til facebook arrangement: TRYKK HER

Foto: Zuzanna Pajak, Per Sverre, Svenn Fjeldheim, Håkon Mæland.

Categories: Generelt

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Les mer