Aktuelt kurs: Hinderinnlæring agility

Elverum hundeklubb holder både nybegynnerkurs og kurs for viderekomne. På nybegynnerkursene bruker vi vanligvis våre egne instruktører, som selv er aktive i sporten. Ved behov inviterer vi eksterne instruktører på kurs for viderekomne.

Alle kurs i agility blir avholdt på klubbens baner, og i sommerhalvåret. Hunden må være 12 måneder gammel for å kunne delta på nybegynnerkurset.

Agility er en sport som kombinerer fart og godt samarbeid med fører. Det er en fysisk krevende aktivitet, og EHK har investert mye penger i å stadig oppgradere utstyret slik at det skal bli så trygt som mulig for hunden.

For å få best mulig utbytte av kursene er det en stor fordel at hunden har litt grunnlydighet i bunnen – minimum er at den kan sitte og bli sittende, og komme på innkalling.

På nybegynnerkurset vil innlæring av felthinder og slalom skje med kun en hund ute på banen om gangen – så man må regne med at det blir litt venting.

Etter endt nybegynnerkurs er det mulig for alle som er medlemmer i klubben å trene på klubbens bane – og på de faste treningene hver onsdag; der får man veiledning av de mer erfarne utøverne.

Siden agility er en fysisk krevende sport er det viktig at hunden er frisk når den deltar på kurs. Den må også ha gyldig vaksine.

På klubbhuset er det tilgang til vann og toalett.

Utstyr det er lurt å ha med seg på kursene er: Rikelig med godbiter og en populær leke Vannskål, stol, egnede klær og godt skotøy.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Les mer